About us

O.V.E.R.L.E.V.E.N.

Het verhaal achter de school en de mensen die mee hebben geholpen om de survival school te maken wat ie uit eindelijk geworden is. In 1992 ging ik (Dennis van Dokkum) naar het Korps Mariniers, daar kwam ik in aanraking met het buitenleven, avontuur en het reizen. De eerste jaren stonden in het teken van trainen en op missies gaan. Van koudweer en bergtrainingen in Noorwegen en Engeland tot aan missies naar Cambodja, Haiti, Irak, Afghanistan, Somalie. Niets was te gek en daar heb ik heel veel ervaring opgedaan om te leven onder zware en snel wisselende (primitieve) omstandigheden. In 2005 kwam ik in aanraking met het fenomeen bushcraft en survival weekenden, waarbij de survival kant mij meer aansprak. Dit kwam mede omdat ik hier een hoop kennis mee had opgedaan bij de Mariniers. Op een bushcraft weekende kwam ik Stani Groeneweg tegen en we hadden een instant klik, dit kwam omdat we beide bij defensie werkten. Hij werkte naast defensie ook voor Ray Mears in Engeland. Toen zijn de eerste plannen ontstaan om een survival bedrijf op te starten. Niet al te veel later had ik de survival school URL vastgelegd. En na wat plak en knipwerk een eerste website gebouwd waar al vrij snel reacties op kwamen. In het Robbenoordbos bij Den Oever heb ik toen mijn eerste survival introductie cursus gegeven, en dat smaakte naar meer. Niet al teveel later had ik een kano en survival reis naar Zweden georganiseerd en dat was eigenlijk wel het startsein om full time verder te gaan met de survival school. In 2008 heb ik het bedrijf ingeschreven bij de KvK, de eerste stap naar een full time outdoor baan. Wordt vervolgd De volgende mensen wil ik bedanken die in de afgelopen jaren zijn meegegaan op een training en of een of meerdere reizen. Dit zijn allemaal mensen waar ik een speciale band mee heb opgebouwd (in willekeurige volgorde); Chris, Filip, Kees, Ilian, John, Thor, Arnold, Frank, Renata, Erik, Jorrit, Asha, Andre, Ed, Gijs, Johan, Mark, Danielle, Dick, Ruud, Thijs, Bob, Jeroen, Saskia, Anton, Robert, Wido, Pascal, Sander, Hanneke, Frans, JP, en iedereen die ik verder niet heb opgeschreven.

Survival in Frankrijk

In de loop der jaren gebruikten we Frankrijk als plek waar we alle vierdaagse Basis Survival Trainingen draaiden. Hier had je iets meer het idee dat je in de natuur liep. In 2020 zijn we gestopt met deze vierdaagse training.

Arctic Survival Training

In 2010 toen ik net was gestopt bij de Mariniers ben ik met 8 personen naar Finland gegaan voor mijn eerste Arctic training met de school.

Raw travel

In 2015 na een 4x4 IJsland trip met Defenders heb ik de reizen ingedeeld onder survivals avontuurlijke reizen. En vanuit dat idee is RAW Travel ontstaan. We zijn hiermee naar verschillende landen gegaan o.a. Suriname, Kirgizië, Namibië, Mongolia, Jordanië.

Kirgizië

Met twee UAZ Bukhankas zijn we in 2019 dwars door Kirgizië gereden, dit was een waanzinnig avontuur.

Namibië

In 2020 ben ik met RAW Travel naar Namibie gegaan, wat een geweldige ervaring was. Dit was tevens de laatste reis met RAW Travel. Vlak na deze reis ben ik weer begonnen bij het Korps Mariniers.