FAQ

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Voorbereiding

Hier komt informatie te staan over de juiste voorbereiding voor een training

Kleding & Materiaal

Hier komt informatie te staan over de juiste kleding.

Voeding

Hier komt informatie te staan over materiaal.

Voorbereiding

Ja, onze survival trainingen zijn voor iederen geschikt. Of je nu ver gevorderd bent of een beginner dat aakt echt niet uit. 

Ja, de meeste deelnemers komen alleen op een training.

Nee je hoeft zeker geen hele goeie conditie te hebben. Mits anders vermeld op de pagina van de training 

Vanaf 14 – 17 jaar samen met een ouder en vanaf 17 jaar kan je alleen komen op een survival training. 

Dat is afhankelijk of het een dag of weekend is. De navigatie training is van 09:30 tot 16:00 uur. Een weekend begint om 09:30 op een zaterdag en is op zondag om 16:00 uur afgelopen. 

De meeste worden gegeven in Austerlitz mits anders vermeld. 

Ja, de trainngen gaan ook bij slecht weer door. 

Wij moeten ons houden aan de regelgeving. We mogen dan geen vuur maken op een training. We hebben dan een alternatief programma.  

Materiaal & Kleding

Als beginner kan je het beste kijken bij een lokale legerdump of bij de Decathlon hier koop je kwalitatief goede kleding voor een prima prijs. 

Vier weken voor aanvang van de training ontvang je van ons een informatie email met een link naar de paklijst, deze kan je ook vinden op de pagina van de training.  

Dat is voor iedereen heel persoonlijk maar op de school geloven we in een aantal merken en dat zijn; Primus, MSR, Light my fire, Mora Knif, Arc’teryx, Lundhags, Fjallraven, Thermarest, Exped, Sea to Sumit, Osprey, Atom packs, Mountain Laurel Design, Nitecore, Petzl en nog vele meer. 

lighterpack

Lighterpack is een perfecte tool voor iedereen die wil bijhouden wat hij meeneemt op een outdoor trip en ervoor wil  zorgen dat hij niet te veel gewicht meedraagt.  Je kan verschillende lijsten aanmaken en deze een naam geven. Je kan ook voor elk artikel een gewicht toevoegen, en Lighterpack berekent automatisch het totale gewicht van je rugzak. 

Voeding

Nee je moet op een training je eigen eten meenemen. 

Vriesdroog maaltijden zijn het handigste om te eten op een survival training. Je hebt hier alleen warm water voor nodig. 

Op de website van www.buitensportvoeding.nl kan je heel veel verschillende maaltijden vinden. 

Real meal, Summit to Eat, Mountain house en Lyo hebben lekker maaltijden. 

Voor ontbijt kan je melkpoeder gebruiken van Elk met Brinta of Muesli. Voor avondmaaltijden wil je iets hebben waar je alleen gekookt water voor nodig hebt, pasta, couscous, rijst, noodles. Voeg daar iets van groente en gedrogde worst aan toe en je hebt een prima maaltijd. 

Gedurende een training hebben we ketels met kokend water beschikbaar. Wil jezelf echt gaan koken neem dan iets van een brander en een pannetje mee. 

Locatie PBC

Op de onderstaande Google maps link staat de locatie waard de Basis Survival Training wordt gegeven.

Vragen??