Team

HET TEAM VAN SURVIVAL SCHOOL OVERLEVEN
Ons kleine team bestaat uit toegewijde full-time Outdoor professionals en avonturiers. Wij zijn gespecialiseerd in overlevingstechnieken en wereldwijde wildernistochten van Noord Noorwegen tot aan Mongolië en tot jungle trainingen in Suriname. Onze achtergrond ligt oa. bij defensie waarbij wij onder de meest extreme en uiteenlopende omstandigheden hebben gewerkt. Daarnaast leveren wij  consultancy & support aan diversen (media) bedrijven en (overheid)organisaties. Er werken bij ons geen stagiaires die nog op school zitten. Op deze manier kunnen wij de deelnemers de beste kennis geven die ze verwachten van onze survival trainingen.

DENNIS VAN DOKKUM
Dennis is eigenaar van Survival School OVERLEVEN en heeft de school opgericht in 2008. In deze tijd werkte hij ook nog bij het Korps Mariniers. Hier heeft hij 18 jaar onder de meest extreme en uiteenlopende omstandigheden gewerkt. Van Arctic trainingen boven de poolcirkel tot aan de zinderende hitte rond de evenaar. Zo is hij vijf keer uitgezonden geweest naar Cambodja, Irak, Haïti, Somalië en Afghanistan. In 2010 is Dennis weggegaan bij de Mariniers en werkt sindsdien fulltime als Survival instructeur en WGA Level 3 Wildernisgids en PAWGI Certified Wilderness Instructor & Guide.

Dit brengt hem op de meest uiteenlopende landen. De teller staat inmiddels op 70 landen en hij is nog steeds niet klaar met reizen. Scandinavië is het gebied waar hij graag met klanten komt omdat deze landen zich ideaal lenen voor survival skills en trektochten. Survival en lesgeven zit echt in Dennis zijn bloed en is enorm gepassioneerd, hij staat super enthousiast voor de groep om zijn kennis te delen en mensen een mooie ervaring te bieden die ze niet snel zullen vergeten.

ROEL HUIJBERS
In zijn ruim 16 jaar binnen het Korps Mariniers was Roel onder meer als navigatie- en teaminstructeur verbonden aan modules binnen het opleidingstraject tot maritieme special forces. Roel is militair ski- en survivalinstructeur en zeer ervaren in bergachtige en arctische gebieden. Roel is meerdere malen als sniper ingezet geweest en heeft tijdens zijn laatste uitzending het eerste Nederlandse tracking team dat binnen een crisisoperatie is ingezet, geleid. Voor beide specialismen heeft Roel toonaangevende opleidingen in Engeland en Amerika gevolgd.

Momenteel traint Roel wereldwijd politie-, militaire en search and rescue-eenheden en ondersteunt de Nationale politie bij diverse onderzoeken. Daarnaast is hij duiker bij de brandweer en als sniperinstructeur aan Defensie verbonden.

JOHAN PENNINKHOF